Политика за защита на личните данни

Настоящата Политика за защита на личните данни се отнася до сайта bgfoodbank.org, който се управлява и поддържа от Фондация „Българска хранителна банка“.

Достъпът и използването от Ваша страна на този уебсайт са обект на и се уреждат от приложимия закон (ЗЗЛД) и в съответствие с Общия регламент за защита на личните данни (GDPR) и настоящите Политика за използване на "бисквитки" и Политика за защита на личните данни. Моля прочетете ги внимателно.

Обща информация

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на интернет услуги, фондация „Българска хранителна банка“ отговаря на всички изисквания на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR), като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни

  1. Наименование: фондация „Българска хранителна банка“
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София, бул. „Васил Левски“ №106
  3. Адрес за упражняване на дейността: гр. София, бул. „Васил Левски“ №106
  4. Данни за кореспонденция: гр. София, бул. „Васил Левски“ №106
  5. E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  6. Телефон.: +359876406708

Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни

  1. Наименование: фондация „Българска хранителна банка“  
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София, бул. „Васил Левски“ №106
  3. Данни за кореспонденция: гр. София, бул. „Васил Левски“ №106
  4. Телефон: +359876406708
  5. Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  6. Уеб сайт: cpdp.bg

Фондация „Българска хранителна банка“   осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

  1. Продажба и популяризиране на своите услуги, упоменати в този уебсайт;
  2. Регистрация и управление на личен профил;
  3. Обработване на заявки за получаване на храна;
  4. Обработване на заявления за доброволен труд;
  5. Писане на коментари и съобщения.

Чл. 1. (1) www.bgfoodbank.org събира и обработва личните данни на Ползвателите на Услугите на основание чл. 4, ал. 1, т. 2 и 3 от Закона за защита на личните данни и по-конкретно въз основа на следното:

  • Изрично получено съгласие на Ползвателя на услугата;
  • Изпълнение на задълженията на bgfoodbank.org към Ползвателите по договорите за използване на услугите.

(2) С приемане на общите условия за ползване на услугата, предоставяна от www.bgfoodbank.org, Ползвателите изрично се съгласяват, че www.bgfoodbank.org има право да обработва личните им данни, предоставени при регистрацията за ползване на услугите.
(3) Чл. 2. (1) www.bgfoodbank.org събира и обработва личните данни, предоставени от Ползвателите целите на предоставяне на Услугите по договора с Ползвателите, включително за следните цели:

  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
  • разрешаване на спорове между Ползвателя и трети лица;

(2) www.bgfoodbank.org следва следните принципи при обработката на личните данни на Ползвателите.

  • законност и добросъвестност;
  • точна определеност на целите на обработката;
  • съотносимост с целите на обработката;
  • точност и актуалност
  • съгласие на Ползвателите за обработка на данните.

Чл. 3. (1) www.bgfoodbank.org не събира и не обработва лични данни, а Ползвателите не предоставят лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;

(2) Ал.1 не се прилага в случаите по чл. 5, ал. 2 от Закона за защита на личните данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1) www.bgfoodbank.org съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в уебсайта. След изтичането на този срок, www.bgfoodbank.org полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

(2) www.bgfoodbank.org Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на www.bgfoodbank.org или друго.

(3) www.bgfoodbank.org съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.

Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1) www.bgfoodbank.org може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

(2) www.bgfoodbank.org Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от www.bgfoodbank.org за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.

(2) www.bgfoodbank.org може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.

Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от www.bgfoodbank.org потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) www.bgfoodbank.org Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но www.bgfoodbank.org си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до www.bgfoodbank.org

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от www.bgfoodbank.org изтриване на свързаните с Вас лични данни, а www.bgfoodbank.org има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас
  • с лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо bgfoodbank.org;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

    (2) Сайтът bgfoodbank.org не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:
  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до www.bgfoodbank.org, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди www.bgfoodbank.org, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на www.bgfoodbank.org.

(4) www.bgfoodbank.org не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу сайта съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от www.bgfoodbank.org да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на bgfoodbank.org да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • bgfoodbank.org не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на bgfoodbank.org имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на www.bgfoodbank.org, директно през Вашия профил или с искане по имейл.

(2) Вие можете да поискате от www.bgfoodbank.org директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 12. Вие можете да поискате от www.bgfoodbank.org да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. www.bgfoodbank.org може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от www.bgfoodbank.org, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако www.bgfoodbank.org установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Сайтът www.bgfoodbank.org не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Тази политика е осъвременена за последен път на 20.05.2018 г.

 

Българска хранителна банка работи с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България"
afb.png
БХБ е член на Глобалната мрежа за хранително банкиране и на Европейската федерация на хранителните банки.
logo_feba1.png
logo_gfn.png

Административен офис:
бул.”Васил Левски” 106, гр. София 1527
0876406708
contact@bgfoodbank.org

Логистичен склад:
Тържище “Слатина – Булгарплод”
бул. “Проф. Цветан Лазаров” 13, гр. София
087 6406705,   logistics@bgfoodbank.org

© 2018 Българска Хранителна Банка. Всички права запазени. Уеб агенция "Кая Про" ООД

Търси